Parohia Evangelică C.A.

Sânpetru şi Bod

Deutsche Fassung hier:

Oferte turistice

Free tool and accessible to everyone

Create a page easily

Biserica fortificata a intrat in reparatii!

Incepând cu data de 1.1.2018 Biserica Evanghelică C.A. Sânpetru a intrat oficial in reparaţii. Prin programul POR 5.1. ne-am propus lucrări de reparaţii care cuprind consolidare la biserică, turn clopotniţă şi incinta inclusiv capela pictată, o renovare amplă a bisericii în interior si exterior, revizuirea generală a tuturor şarpantelor şi sistematizarea verticală a curtii. Durata propusă a lucrărilor este luna mai 2021.

Din motive de siguranţă s-a hotărât inchiderea ansamblului până la finalizarea lucrărilor pentru vizitele publicului larg. În cazuri excepţionale ne străduim să găsim soluţii care să satisfacă nevoile cetăţenilor in condiţii de siguranţă.  În acest sens puteți încerca la nr. de telefon: 0268 360 523.

Dealul cetăţii slavice "Lempeş"

 

Ne întâlnim în faţa bisericii evanghelice fortificate din Sânpetru, str. Republicii nr. 642. De aici plecăm spre rezervaţia naturală „Lempeş” situată pe „Dealul Cetăţii/Lempeş”. Pe vârful acestui deal vizităm urmele unei cetăţi timpurii din epoca înainte de colonizarea saşilor. Puţin sub creastă ne permitem o privelişte asupra ţării Bârsei de est, după care ne întoarcem la punctul de plecare.

Durată aprox. 150 min

 

Oferta este valabilă pentru grupuri de minim 5 persoane pe timp frumos intre orele 11:00 si 17:00. Ultima pornire la ora 15:00.

Transportul in rezervaţie trebuie asigurat.

Aveţi nevoie de încălţăminte rezistentă şi o sticlă cu apă potabilă.

Pe bază de rezervare.

Limba ghidului: Germană, Română

Preţ: 200.- Lei/grup

Informaţii şi rezervări la preotul dr. Klein Peter

Tel: 0755 137 818, petersberg@evang.ro

Cavalerii, acul  şi credinţa evanghelică

 

Ne întâlnim la biserica evanghelică fortificată din Sânpetru, str. Republicii nr. 642 şi vizităm vechea mănăstire cisterciană şi capela pictată din sec. al XIII-lea, cât şi centurile de apărare constând în vechiul şanţ de apă, zwinger cu bastioane, şi zid iniţial zimţuit, ulterior cu guri de tragere, găuri pentru turnarea de bitum sau apă fierbinte şi cămări pentru depozitarea recoltei. Vizităm piatra pe care în urma legendei sultanul turc a murit împuşcat de acul de cununie a unei săsoaice viteze. Vizităm biserica evanghelică C.A. din centrul cetăţii, unde discutăm cu parohul comunităţii despre elemente tipice ale contrucţiei şi ai altarului cât şi despre comunitatea evanghe- lică de azi din localitate.

Durată: aprox. 90 de minute

 

Oferta este valabilă pentru grupuri de minim 10 persoane, în limita posibilitatilor legate de lucrările de reparaţie a bisericii fortificate in jumătatea a doua a zilei, pe bază de rezervare.

Limba ghidului: Germană, Română

Preţ: 10.- Lei/ps sau Transilvanian card

Informaţii şi rezervări la preotul dr. Klein Peter

Tel:  0755 137 818, petersberg@evang.ro